Home


boompje

drefogoedegoede    Klik op het boompje en  beluister ons schoollied. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opendeurdag van 21 maart 2020 is geannuleerd.

Meer inlichtingen over de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 volgen later.

Via de klasblog van het leerjaar van je kind kan je taken vinden om te maken tijdens de opschorting van de lessen ten gevolge van het Coronavirus.

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden.  Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u.  Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

*** We vragen aan alle scholen om deze informatie via het elektronisch leerlingenplatform actief te delen met leerlingen & ouders. Alvast bedankt! ***

Voor iedereen een fijn schooljaar met handen vol hoop !

 

 

Kalender vakantiedagen schooljaar 2019 – 2020

 

Neem zeker een kijkje naar onze: Gedichtendag 2019 – 2020

 

 Van harte welkom op de website van de Vrije Lagere School Ter Dreef in Merchtem. Deze site is bedoeld voor ouders én kinderen die op onze school zitten, maar ook voor (ouders van) toekomstige leerlingen en sympathisanten. Op deze site vertellen we over onze eigentijdse katholieke dialoogschool, het team en onze doelstellingen. Naast allerlei praktische informatie is er ook het laatste nieuws, er zijn foto's en links naar andere leuke en leerrijke websites.

Een hartelijke groet, namens het hele schoolteam.

Het dreefse nieuws :

maart 2020

 • ​​Meester Luc gaat met pensioen        Vacature directeur
 • Er werd op 12-03-20 beslist om onze vormingsavond met Hanne Luyten te annuleren omwille van de extra maatregelen in verband met het coronavirus.
 • Vormingsavond georganiseerd door het oudercomité van Sint-Donatus, Ter Dreef en Het Huis van het Kind.

februari 2020

Januari 2020

Een bijzonder en hoopvol 2020 gewenst !

 • Greet Fies, de administratieve medewerker die op 31 december met pensioen ging, is heel tevreden met de viering en het optreden dat wij met zijn allen voor haar organiseerden. 

" 't Was leuk om op zo'n manier afscheid te mogen nemen. 20 december was een prachtige dag voor mij. Ik voelde de warmte, de vriendschap en de waardering van iedereen. Ik geniet nog na."

Mensen blij maken… fijn hé !

Voor meer foto's klik HIER

 • Op maandag 6 januari kwamen de dames van het kriebelteam in actie. Ze gingen op zoek naar vervelende kriebelbeestjes in het haar van de kinderen. De vangst was miniem; slechts bij 1 kind werden er luizen en neten aangetroffen. Dankjewel aan de ouders die op regelmatige tijdstippen de haren zelf controleren en indien nodig stappen zetten. De meeste ouders brengen ons dan ook op de hoogte zodat we de uitbreiding tot een minimum kunnen beperken door andere ouders op de hoogte te brengen. Deze luizencontroles blijven een positief resultaat hebben. Dankjewel!

December 2019

 • Onze zelfgemaakte kerstboom met handen vol hoop.
 • Vrijdag 20 december: In de voormiddag kerstviering en rapport. In de namiddag vieren we met de hele school onze secretaresse van het eerste uur, die met pensioen gaat op 1 januari 2020. Sinds de invoering van het ambt administratieve medewerker in het basisonderwijs in september 1982 heeft Greet Fies steeds het beste van zichzelf gegeven en hard gewerkt. Zij was steeds bereid en vriendelijk voor leerlingen, leerkrachten en ouders. Als directeur heb ik steeds veel steun aan haar gehad en zal haar echt missen. ‘Het ga je goed Greet en geniet van je pensioen. ’t Is welverdiend!’ De school is uit zoals gewoonlijk, nl. om 15 uur!
 • SINTERKLAAS. De sint en zijn zwarte pieten kwamen op 6 december naar Ter Dreef met een prachtige koets en trekpaarden. In de voormiddag bezochten ze de kleuterschool. In de namiddag slaagden onze leerlingen in de vele opdrachten en werd Ter Dreef een pietenschool. We ontvingen een pietendiploma. Ook meester Luc moest alle opdrachten uitvoeren en kreeg van de sint een kader met een fotoreportage van 30 jaar sint in Ter Dreef! Dank sinterklaas voor de snoepzakjesen de vele leuke (leer)spelletjes, boeken en strips.
 • Drefoblad: maandbrief december

November 2019

 • Op 22 november had het 3-jaarlijkse grootoudersfeest plaats ' wat als… Ter Dreef (z) wingt.' Ongeveer 450 grootouders mochten we verwelkomen in de voor – of namiddag. De rode draad in het verhaal was een grote verrassing voor meester Luc, onze directeur. Daar het zijn laatste grootoudersfeest was als directeur hebben we hem uitgebeeld in zijn school – en privéleven. We hebben gelachen… en hij had er toch wel deugd van. Alle kinderen en leerkrachten gaven het beste van zichzelf. Na het spektakel kregen alle grootouders lekkere koffie of een ander drankje aangeboden. De cupcakes met roosje er op smaakten heerlijk. Nadien werd er op de speelplaats nog gedanst (klik) en een prachtig liedje gezongen ' ik geef je een roosje'. Meester Toon  (klik) begeleidde op de guitaar.     

                     

Ik geef je een roosje mijn oma.

Ik geef je een roos elke dag.

Want ik hou van jou tot de maan en terug.

Nog een knuffel, een zoen en een lach.

 

Ik geef je een roosje mijn opa.

Ik geef je een roos elke dag.

Want ik hou van jou tot de maan en terug.

Nog een knuffel, een zoen en een lach.

                        De  grootouders gingen naar huis met een witte roos, gekregen van hun kleinkinderen. Dank aan de grootouders voor hun komst en de vele lovende reacties. Ter Dreef op zijn best!

 • 19 de wijndegustatie – en verkoop

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Uitnodiging wijndegustatie

  Wijnlijst

  Bestelbon

Oktober 2019

 • Tijdens de Herfstfeesten van 5 en 6 oktober mochten we heel wat kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef verwelkomen. 1316 mensen genoten van onze lekkere vol-au-vent, vegetarische vol-au-vent of onze gegeerde mosselen. We mochten ook heel wat mensen laten genieten van de pannenkoeken en ijs. Dankuwel aan alle bezoekers, oudercomité, personeel en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen.
 • Zaterdag om 17.45 uur werden door onschuldige kinderhanden de winnende nummers getrokken van de tombola van de huis-aan- verkoop. De hoofdprijs, een BONGO bon ' familieweekend 3 dagen ' ter waarde van € 199,99 werd reeds afgehaald door de winnaars Louise en Emile Leemans met nummer 473. Proficiat aan de winnaars! De prijzen kunnen tijdens de schooluren afgehaald worden met het winnende lotje tot en met 15 november 2019. Uitslag tombola herfstfeesten (klik)
 • Zondag om 17 uur bij het afsluiten van de Herfstfeesten werden de winnaars getrokken van de kleur- en puzzelwedstrijd die de kinderen konden invullen tijdens de feesten. Voor de kleuterwedstrijd mogen we Wies Cayet uit de klas 1C van juf Katrien blij maken met een cadeautje. Bij de lagere schoolkinderen was Nora Meysman uit de klas 1B van Juf Lisa de gelukkige winnaar. Proficiat! Zij kregen een geschenkbon van 25 euro van 't Katooke.
 • Op dinsdag 22 oktober werd de kindergemeenteraad van Merchtem geïnstalleerd. Voor onze school zijn Lena, Mattias en Jens de gemeenteraadsleden en Jarre de schepen. Proficiat! We wensen hen veel succes ! Voor meer foto's ga je naar 'Kinderhoekje' op deze website. 

september 2019


 

 • Op 27 september, werd de leerlingenraad van dit schooljaar geïnstalleerd. 16 jongens en meisjes vergaderden tijdens de middag samen met meester Luc en juf Karin.Lins is voorzitter en Milan ondervoorzitter. klik hier voor de foto van onze leerlingenraad. De verslagen kan u vinden bij het kinderhoekje.
 • Op dinsdag 24 september namen de leerlingen deel aan de Merchtemse scholencross. Ieder kind liep de wedstrijd uit en ontving een medaille. Dikke pluim aan alle deelnemers. Enkelen beklommen het podium met een schitterende 1ste, 2de of 3de plaats. De winnaars op de foto: Lucas, Roystreciouse, Britt, Tuur, Arsen, Melki, Lander, Matteo, Leila, Jaydon, Inaya en Olivia.

 

 • 6 september 2019  VRIENDSCHAPSDAG (Handen vol hoop)

  Bij het begin van het schooljaar hoort een blij weerzien van mekaar.  Zo is Drefo ook blij dat hij alle leerlingen terug kan ontmoeten.  Hij toonde graag enkele truukjes met zijn handen, die de kinderen probeerden na te doen.  Drefo las de handen van meester Luc.  “Meester Luc zou nog een heel jaar hard moeten werken en hij zou ook zijn handen moeten wassen!?” Na de speluitleg werd dit duidelijker.

  Samen moesten de leerlingen 20 opdrachten uitvoeren die met handen iets te maken hadden: nagels kloppen, parcours op handen en voeten afleggen, touwen knopen, boterhammen smeren, … Er was zelfs en geheime handenopdracht waar leerkrachten niet waren toegelaten.

  De kinderen bedachten samen met Drefo een gewaagde tegenopdracht.  Voor elke gelukte opdracht moest meester Luc een nagel laten lakken.  Meester Luc viel uit de lucht en de kinderen waren natuurlijk direct laaiend enthousiast.

  Op het einde van de voormiddag moest meester Luc lijdzaam ondergaan hoe de juffen vakkundig en meesters klungelend 18 nagels lakten.  Voor het eerst in zijn leven waren zijn nagels feestelijk in alle kleuren van de regenboog gelakt.  Iedereen plezier!!!

  In de namiddag speelden de kinderen vertrouwensspelletjes met de klas en het leerjaar. 

  Tijdens de apotheose met (groot)ouders vertelden enkele leerlingen wat ze beleefd hadden en werd er door alle kinderen en leerkrachten nog gedanst. 

  Het ZILL-team lichtte het nieuw leerplan toe.  Meer info daarvan kregen de ouders op de klassikale ouderavond.  De donut werd voorgesteld en nadien kon iedereen een hap in het nieuwe leerplan, eh, een lekkere donut zetten. We eindigden deze zonnige dag met een glaasje, fotomoment en een fijn gesprek.

  Onze vriendschapsdag was weer hartverwarmend.

 

 • We nodigen de ouders en grootouders die hun kinderen op school komen afhalen uit op vrijdag 6 september om 14.30 uur (tot 15.15 uur). Zo kunnne ze nog even meegenieten van onze vriendschapsdag en andere ouders ontmoeten. Klik hier voor de affiche.

 

 • Donderdag, 5 september kwam het kriebelteam langs voor de luizencontrole. Er werden geen luizen gevonden. Bij 2 leerlingen vonden we slechts enkele dode neten. Deze leerlingen hadden blijkbaar in de vakantie luizen gehad. De ouders hadden dit onmiddellijk goed behandeld. Zo is een verdere besmetting onmogelijk gemaakt. Ons kriebelteam start het 12de schooljaar. Dank aan de dames van het kriebelteam, maar ook aan de ouders om samen met ons het luizenprobleem uit de school te helpen houden. De volgorde controle is net na de kerstvakantie.

 

 • Maandag 2 september stappen 282 leerlingen door de schoolpoort om het nieuwe schooljaar te starten.Het wordt weer een leerrijk en goed gevuld schooljaar met talrijke activiteiten, uitstappen,… Veel succes aan alle leelingen, medewerkers, leerkrachten, directies, … en natuurlijk ook alle moekes en vakes !       ' Handen vol hoop ' is het nieuwe jaarthema en werd even voorgesteld. De dames van Femma boden de ouders een bakje troost aan.   

juni 2019

 • Drefoblad juni
 • Het afscheidslied 'lach' zorgde voor een ontroerend moment.
 • En nu… vakantie!!! Graag willen wij u allen een deugddoende zomervakantie wensen met veel vreugdevolle momenten en zonnige dagen. We zien elkaar terug op de onthaalavond van vrijdag 30 augustus tussen 18 en 20 uur in de nieuwe klas van je kind(eren). Je kan er kennismaken met de juf of meester. De lijst van klastitularissen vindt u bij schoolinfo op de website. Turnkledij is te koop in de eetzaal van de school. Het t-shirt kost 12 euro; broekje 13 of 15 euro naargelang de maat. Houd ook al volgende data vrij voor  klassikale ouderavond: op woensdag 4 september om 19 uur voor het 1ste leerjaar en op woensdag 11 september om 19 uur voor het 3de, 4de en 6de leerjaar en om 20 uur voor het 2de en 5de leerjaar.
 • Op vrijdag 28 juni sloten we het schooljaar af met een eucharistieviering met pastoor Koen in de kerk met als thema " vakantie…stap de wereld in!". Wij dankten God en elkaar voor het voorbije schooljaar en keken verlangend uit naar een verdiende zomervakantie. Fijn dat er zovele (groot)ouders en sypathisanten met ons kwamen meevieren.
 • Op donderdag 27 juni hebben de zesdeklassers afscheid genomen van de school. Meester Luc opende de avond met een woordje gericht aan de zesdeklassers, hun ouders en alle personeelsleden van de school. De zesdeklassers vertelden wat ze zeker zullen onthouden van Ter Dreef met een liedje "welke klas ben ik?" begeleid door ukulele's. Een geslaagd acrobatienummer en enthousiaste dans kon velen bekoren.Het afscheidslied " lach" zorgde voor een ontroerend moment. Er volgde een fijne receptie door het oudercomité aangeboden. Het ga jullie goed zesdeklassers!
 • Uitslag sportkampioenschap van donderdag 27 juni

​Zesdeklassers  –   Leerkrachten

Trefbal               1            –                3

Voetbal               6          –                6   Strafschoppen (4-1)

Het was leuk en sportief!

De bekers staan in de inkom van de school.

 • Op maandag 24 juni 2019 kregen de kleuters van de 3de kleuterklas een brief mee met praktische afspraken voor het nieuwe schooljaar in het eerste leerjaar.
 • De vakantie lonkt… nog enkel weken en we kunnen met zijn allen genieten van een welverdiende vakantie.Maar eerst proeven… Succes aan leerlingen, leerkrachten en ouders!

mei 2019

 • Proficiat aan onze eerstecommuniecantjes en vormelingen. Wij vierden hen op gepaste wijze met woorden, muziek, zang. Zij schitterden op het "podium van Ter Dreef".
 • Op 25 mei konden wij op onze Dreeffeesten samen met kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van leuke spelletjes genieten. De weergoden waren ons gunstig gezind zodat het een echt feest werd.
 • Affiche Dreeffeesten

april 2019

 • Op dinsdag 23 april werd voor de 3de keer en laatste keer dit schooljaar met het kriebelteam gezocht naar luizen en/of neten. Er werd niks gevonden. Dankjewel aan de dames van het kriebelteam, maar ook aan de ouders om de kinderen regelmatig zelf te controleren en ons dan ook op de hoogte te brengen van een eventuele besmetting. 
 • Vrijdag 5 april 2019 stapten de leerlingen en leerkrachten een gesponsorde vastenvoettocht. We stappen naar jaarlijkse gewoonte voor een project veraf, dit jaar voor 'Al Basma' en een project dichtbij, wat dit jaar 'Beirecool' werd. Er werd 4444,33 euro ingezameld. Dank aan alle sponsors.

maart 2019

 •  Ons project "Oortjes gespitst" was een hele leuke week voor de kinderen. Zij beleefden een week vol activiteiten en uitstapjes. Op de klasblogs van elk leerjaar vindt u foto's en verdere info. Op vrijdag was er een toonmoment voor de (groot)ouders. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

januari 2019

 • Drefoblad januari – februari 2019
 • Op maandag 7 januari kwamen de dames van het kriebelteam in actie. Ze gingen op zoek naar vervelende kriebelbeestjes in het haar van de kinderen. We vonden geen luizen en ook geen levende neten (= eitjes van luizen). Dankjewel aan de ouders die op regelmatige tijdstippen de haren zelf controleren en indien nodig stappen zetten. De meeste ouders brengen ons dan ook op de hoogte zodat we de uitbreiding tot een minimum kunnen beperken door andere ouders op de hoogte te brengen. Deze luizencontroles blijven een positief resultaat hebben. Dankjewel!

december 2018

 • We wensen jullie prettige feestdagen en een deugddoende vakantie!

  Afbeeldingsresultaat voor kerstmis

  Drefoblad december met veel info! klik hier

  Lied kerstviering Ter Dreef

  Tekst lied kerstviering Ter Dreef

 • Tijdens onze stemmige kerstviering 'Op kousenvoeten naar de stal' maakte meester Luc het bedrag van de verkoop van de Ketnetkoekenbak voor de Warmste Week bekend. De verkoop bracht 1459,48 euro op. Een sponsor deed er 1050 euro bovenop, zodat we 2509,48 euro kunnen schenken aan Handicap International. Dank aan alle sponsors!
 • Verkoop van de resultaten van de Ketnetkoekenbak voor de Warmste Week op dinsdag 18 december van 15.45 tot 16.30 uur in onze eetzaal. Ook ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom. Dit jaar kozen we Handicap International, voorgesteld door oud-leerlinge Astrid Herbosch op dinsdag 11 december, als goed doel.

 • De proevenperiode van december start op dinsdag 4 december en eindigt op vrijdag 14 december voor 4,5 en 6de leerjaar. Veel succes!
 • Op donderdag 6 december bezoekt de Sint onze school. Hij komt aan in de dreef om 9 uur. In de voormiddag bezoekt de Sint de kleuterschool en in de namiddag de lagere school Ter Dreef.Ons mandje staat al klaar!
 • Op zondag 2 december start de advent. In de klas brengen we sfeer met een adventshoekje en werken we het jaarthema "Stap je mee? " verder uit met "Op kousenvoeten op zoek naar warmte, hoop en licht".
 • Aangezien de hoofdprijs nog niet afgehaald is wordt de termijn verlengd tot einde november.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

oktober 2018

 • Op dinsdag 9 oktober werd de kindergemeenteraad van Merchtem geïnstalleerd. Voor onze school zijn Helena, Jens, Briany de gemeenteraadsleden en Mattijs de schepen. Hij werd ook verkozen tot kinderburgemeester! Proficiat! We wensen hen veel succes ! Voor meer foto's ga je naar 'Kinderhoekje' op deze website.

 

 Merchtemse kindergemeenteraad

 

Team Ter Dreef in de kindergemeenteraad.

Tijdens de Herfstfeesten van 6 en 7 oktober mochten we heel wat kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef verwelkomen. Meer dan1300 mensen genoten van onze lekkere vol-au-vent of onze gegeerde mosselen. We mochten ook heel wat mensen laten genieten van de pannenkoeken en ijs. Dankuwel aan alle bezoekers, oudercomité, personeel en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen.

 

 

 

 

Zaterdag om 17.45uur werden door onschuldige kinderhanden de winnende nummers getrokken van de tombola van de huis-aan-huis verkoop. De hoofdprijs, een geschenkbon van 250 euro bij 't Urken, werd nog niet afgehaald. Het winnende nummer is 017. Als 1ste reservegetal hebben we nr 307 en als 2de reservegetal nr 394. We wachten af… 

Proficiat aan de winnaars! De prijzen kunnen tijdens de schooluren afgehaald worden met het winnende lotje tot en met 9 november 2018! 

Dankuwel voor de steun aan onze school!

 • Zondag om 17 uur bij het afsluiten van de Herfstfeesten werden de winnaars getrokken van de kleur- en puzzelwedstrijd die de kinderen konden invullen tijdens de feesten. Voor de kleuterwedstrijd mogen we Griffin Van Raepenbusch uit de klas 3KA van juf Els blij maken met zijn cadeautje. Bij de lagere schoolkinderen was Finne De Hertogh uit de klas van 5B van meester Joke  de gelukkige winnaar. Proficiat! Zij kregen een geschenkbon van 25 euro van Pet en Pret. 

september 2018

 • Op 28 september, werd de leerlingenraad van dit schooljaar geïnstalleerd. 16 jongens en meisjes vergaderden tijdens de middag samen met meester Luc en juf Karin. Anne-Loes is voorzitter en Brecht ondervoorzitter. Klik hier voor de foto van onze leerlingenraad. De verslagen kan u vinden bij het kinderhoekje.
 • Op dinsdag 25 september namen de leerlingen deel aan de Merchtemse Scholencross. Ieder kind liep een goede wedstrijd en ontving een medaille. Proficiat aan alle lopertjes. Enkelen beklommen het podium met een schitterende 1ste, 2de of 3de plaats. De winnaars op de foto : Lander Van Craenenbroeck, Noa Speleers, Ilyas Belharati, Cruz Bogemans,Vinz Bogemans, Tuur De Hertog, Mats Cooremans, Dieuwke Van Campenhout, Sid Gruyaert, Bian Callebaut en Leyla Didouan . Alle foto's van de scholencross kan u via volgende link bekijken : https://www.merchtem.be/fotoalbum/31/scholencross-2018-bekijk-hier-het-fotoalbum

 

 

 • 7 september : De kinderen van Ter Dreef stapten een tocht met opdrachten op zoek naar Drefo's aanbidster. Hij kreeg nl. een briefje met "Ik zie je zitten" er op en riep de hulp in van  de Dreefse kinderen. De opdrachten werden door de kinderen uitgevoerd en ze genoten er van. Vooral het blote -voeten-pad vonden de kinderen erg leuk. Drefo's aanbidster werd echter niet gevonden. Meester Luc schoot ter hulp en legde uit dat het een slogan is, die psychisch kwetsbare mensen dudelijk maakt dat ze er bij horen. Mysterie opgelost en iedereen blij. Daar werd dan ook op geklonken. Ouders, grootouders en kinderen genoten van een drankje en een stukje cake als afsluiter van deze geslaagde vriendschapsdag !
 • Vandaag 6 september kwam ons kriebelteam langs voor de luizencontrole. De vangst was  heel pover: we vonden geen luizen! We weten echter wel dat er in de vakantie na kampen en/of vakanties leerlingen een besmetting hadden opgelopen. Maar door de vlugge en correcte behandeling zijn deze volledig opgelost. Dank aan deze ouders om dit te melden en de behandeling onmiddellijk te starten. Zo is een verdere verspreiding onmogelijk gemaakt. Dank dus aan iedereen die samen met ons dit probleem uit de school helpen te houden: ouders, leden van het kriebelteam,… . Ons kriebelteam bestaat nu 10 jaar en werpt alleen maar positieve resultaten af. Dikke merci aan de dames van het kriebelteam! De volgende schoolcontrole is net na de kerstvakantie. 
 • We nodigen de ouders en grootouders die hun kinderen op school komen afhalen uit op vrijdag 7 september om 14.30 uur (tot 15.15 uur). Zo kunnen ze nog even meegenieten van onze vriendschapsdag en andere ouders ontmoeten. Klik hier voor de affiche.​​
 • Maandag 3 september stappen 283 leerlingen door de schoolpoort om het nieuwe schooljaar te starten. Het wordt weer een leerrijk en goedgevuld schooljaar met talrijke activiteiten, uitstappen,… De derde- en vierdeklassers bijten de spits af met de zeeklassen van 12 tot 14 september 2018. De vijfdeklassers gaan later tijdens het schooljaar op sportklassen. Maar eerst de eerste schooldag ! Veel succes aan alle leerlingen, medewerkers, leerkrachten, directies, …en natuurlijk ook alle moekes en vakes !

juni 2018

 • En nu… vakantie!!! Graag willen wij u allen een deugddoende en hartverwarmende zomervakantie wensen met veel vreugdevolle momenten en zonnige dagen. We zien elkaar terug op de onthaalavond van vrijdag 31 augustus tussen 18 en 20 uur in de nieuwe klas van je kind(eren). Je kan er kennismaken met de juf of meester. De lijst van klastitularissen vindt u bij schoolinfo op de website. Turnkledij is te koop in de eetzaal van de school. Het t-shirt kost 12 euro; broekje 13 of 15 euro naargelang de maat.Houd ook  woensdagavond 5 september vrij voor de klassikale ouderavond: om 19 uur voor het 2de, 5de en 6de lj. en om 20 uur voor het 1ste, 3de en 4de lj. Aansluitend om 21 uur nodigen we alle ouders van de derde- en vierdeklassers uit in de eetzaal voor de info-avond van de zeeklassen. Deze 3-daagse zal doorgaan van woensdag 12 tot en met 14 september in Oostduinkerke.
 • Kalender van vakantiedagen schooljaar 2018-2019
 • Op vrijdag 29 juni sloten we het schooljaar af met een eucharistieviering met pastoor Koen in de kerk met als thema " een zee van schatten". Wij vierden ook juffrouw Bernadette Vanderstraeten die op 1 mei met pensioen ging. Het zesde leerjaar ontroerde ons allen met "I'm so grateful" opgedragen aan Loïs die we heel hard missen.
 • Op donderdag 28 juni hebben de zesdeklassers afscheid genomen van de school. Meester Luc opende de avond met een woordje gericht aan de zesdeklassers en hun ouders. De zesdeklassers vertelden wat ze zeker zullen onthouden van Ter Dreef… wat de tofste momenten waren. Zij waren zeer dankbaar en zongen het fantastische lied "I'm so grateful' van Karen Drucker onder begeleiding van Fien aan de synthesizer, Marike met de accordeon en meester Toon met de gitaar. Er volgde een fijne receptie door het oudercomité aangeboden. Een gezellige avond, ook in de eetzaal met de overwinning van de Rode Duivels tegen Engeland met 1-0. Het ga jullie goed zesdeklassers!
 • Uitslag sportkampioenschap van donderdag 28 juni

​Zesdeklassers  –   Leerkrachten

Trefbal               1            –                2

Voetbal               3           –                3   Strafschoppen (4-5)

Het was leuk en sportief!

De bekers staan in de inkom van de school.

 

 • Drefoblad juni 2018 met informatie over de laatste schooldagen van dit schooljaar en het begin van het nieuwe schooljaar.
 • De verrassing op vrijdag 22 juni 2018 was superleuk ! We werden met z'n allen "betoverd" door de kunsten van magiër Guinelli. Vliegende tafeltjes, gloeilampen die branden zonder elektriciteit,…. We wonnen deze show bij de firma Compu-Trade, dankzij Tiebe Genbrugge uit 4A. De kinderen beleefden er veel plezier aan ! 
 • Op vrijdag 22 juni 2018 kregen de kleuters van de 3de kleuterklas een brief mee met praktische afspraken voor het nieuwe schooljaar in het 1ste leerjaar.
 • Op vrijdag 22 juni 2018 wacht de kinderen van Ter Dreef een leuke verrassing…Benieuwd? Nog even geduld..Afbeeldingsresultaat voor emoticons
 • Het zesjaarlijks spektakel gemist?…Of wil je het nog eens bekijken? Dat kan: 

 

 • De vakantie lonkt….Nog enkele weken en we kunnen met zijn allen genieten van een welverdiende vakantie. Maar eerst proeven…Bekijk als ouder het filmpje met tips en als leerling het filmpje voor kids. Alvast veel succes aan allen !https://www.youtube.com/watch?v=kz8n1aOYrWM 

examenplanner a4               examenplannerA3 

mei 2018

 • Mei-maand = Maria-maand dus brachten de kinderen van Ter Dreef een bezoekje aan de kerk en gingen naar de bloemenhulde ter ere van Moeder Maria.
 • Heel de school op sportdag op vrijdag 18 mei 2018! Bekijk hier alle foto's en video's. 


 • Foto's van het spektakel "Beesten Boel" vindt u bij de foto's van Ter Dreef. De moeite waard om even te bekijken. Dank aan alle fotografen van dienst. 
 • Op zaterdag 5 mei traden de kinderen van Ter Dreef op tijdens het spektakel "Beesten Boel". Deze ging door in samenspraak met de ouders van Lois. Ook zij had haar steentje bijgedragen in de opvoering. Het werd een mooie en gesmaakte opvoering door de vele aanwezige ouders, kinderen, grootouders,…. Dank voor uw aanwezigheid ! Na de opvoering zorgde ons oudercomité voor een hapje en een drankje op het terrein van de kleuterschool Ter Dreef. Het prachtige weer zorgde er mee voor dat het een gezellige namiddag en avond werd. Bedankt oudercomité voor de organisatie en het vele werk. Samen sterk ! 
 • Droevig nieuws…. We namen op vrijdag 4 mei 2018 afscheid van Lois Koopmans, leerling van 6A, tijdens de uitvaart en achteraf ook op school. We leven mee met de familie.
 • Meimaand = Mariamaand
 • De meimaand startte droevig met het afscheid op 4 mei van onze leerling Lois Koopmans uit 6A. Zij zet haar reis verder….voor altijd in ons hart. Veel moed en sterkte aan de hele familie en vele vrienden. Bedankt aan allen die de school een warm hart toedragen in deze moeilijke periode.

april 2018

 • Vandaag, 16 april, werden alle leerlingen opnieuw gecontroleerd door ons voltallig kriebelteam op de aanwezigheid van luizen en/of neten. We stelden noch luizen, noch neten vast. De controle en de opvolging door de ouders blijft zijn vruchten afwerpen. Dankjewel aan iedereen die hier zijn bijdrage levert om te controleren!

maart 2018

            klik hier voor meer informatie.

 • Onze vastenvoettocht is goed verlopen. Alle kinderen stapten gezwind hun ge​sponsorde afstand uit. Het bracht 4843,62 euro op wat gemiddeld 17.29 euro per leerling is. Dankjewel aan de vele sponsors !  
 • De affiche voor ons totaalspektakel " Beesten Boel ! " al gezien? Knap, hè ! Deze werd samengesteld met verschillende items uit voorstellen van leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Wel 25 creaties van individuele leerlingen of groepswerken mochten we ontvangen. De jury selecteerde, uit de anoniem binnengebrachte werkjes, de ontwerpen van Nille, Anne & Mary, Exaucée & Nora en Maité & Fran. Zie ze glunderen op de foto. Proficiat ! Dank aan alle leerlingen die een ontwerp maakten.
 • Nu vrijdag 30 maart 2018 wandelen leerlingen en leerkrachten een gesponsorde vastenvoettocht. We stappen naar jaarlijkse gewoonte voor een project veraf , dit jaar voor "school in de jungle" in Argentiniê en een project dichtbij, wat dit jaar Villa Samson is, verbonden aan het UZ in Jette. Meer info over beide doelen vindt u in deze brief.
 • Ons project "Schatten van beestjes" is een hele leuke week geweest voor de kinderen. Zij beleefden een week vol activiteiten en uitstapjes. Op de klasblogs van elk leerjaar vindt u foto's en verdere info. Geniet mee !

 • Vormingsavond op donderdag 22 maart 2018 om 20 uur in de lagere school Ter Dreef met gastspreker Jan Coppieters : 'Toch mijn kind niet' Klik hier voor meer info 
 • Nu zaterdag 17 maart is er kans om uw kind in te schrijven van 9 tot 11 uur. Er zijn nog plaatsjes vrij in het 1ste leerjaar , waar Et en de letterfabriek paraat zijn om uw kind te leren lezen.
 • Op dinsdag 13 maart vierden we juf Bernadette die 60 jaar jong werd. Met 60 ballonnen, een goed ontbijt, liedjes,… Ze genoot van de vele attenties . 

​februari 2018

 •  Aswoensdag, 14 februari 2018, is het begin van een 40 dagen durende vastenperiode tot Pasen. Tijdens de veertigdagentijd worden we geroepen om, samen met de kinderen, aandacht te geven aan wat echt belangrijk is. Een schat aan liefde, vriendschap, stilte, soberheid, solidariteit, spiritualiteit … 
 • Vrijdag 9 februari 2018 , net voor de krokusvakantie gingen we schaatsen naar Wilrijk. In de namiddag fuifden de kinderen erop los. Ambiance verzekerd !  Benieuwd? Bekijk hier de foto's. 
 • Op "Dikke truiendag" was het berekoud. De verwarming werd lager gezet, we trokken een groen kledingstuk aan en maakten de dag wat groener. Hoera voor het milieu !

januari 2018

 • Maandag 22 januari 2018 vertrekken onze vijfdeklassers een weekje naar Herentals. Voor het vertrek nemen ze afscheid van hun ouders en de hele school met hun sportweek liedje. Veel plezier !
 • Op vrijdag 19 januari vond in de school de poëziehappening plaats. De prijswinnaars droegen, onder regie van meester Luc, hun winnende gedicht voor. Als intermezzo brachten enkele kinderen een prachtig muziekstuk met hun eigen muziekinstrument. Het was een fijne gebeurtenis, die hulde brengt aan de winnaars en voor herhaling vatbaat is. De prachtige gedichten kan u eerstdaags lezen op de website.De foto's kan u hier reeds bewonderen. 
 • Klik hier voor het Drefoblad van januari – februari
 • Droevig nieuws….
 • Onze oud-collega Lieve Verhasselt is op 12 januari 2018 overleden.
 • Wij zijn dankbaar voor het vele goede dat juf Lieve voor zovele kinderen, voor ons en voor Ter Dreef gedaan en betekend heeft.
 • Wij leven mee met de familie.
 • Rouwbrief Lieve Verhasselt
 • De deelname van de school aan Ketnet koekenbak ging niet onopgemerkt voorbij ! Klik hier om het filmpje te bekijken en ontdek de opbrengst van onze Ketnet koekenbakverkoop.
 • Op maandag 8 januari kwamen de dames van het kriebelteam in actie. Ze gingen op zoek naar vervelende kriebelbeestjes in het haar van de kinderen. We vonden geen luizen en ook geen levende neten (= eitjes van luizen). Bij 3 kinderen vonden we dode neten van een veel vroegere besmetting. Dit geeft aan dat de haren van die kinderen wel degelijk werden behandeld, maar dat er nog wat restjes van dode luizeneitjes achterbleven. Geen probleem dus. Dankjewel aan de ouders die op regelmatige tijdstippen de haren zelf controleren en indien nodig stappen zetten. De meeste ouders brengen ons dan ook op de hoogte zodat we de uitbreiding tot een minimum kunnen beperken door andere ouders op de hoogte te brengen. Deze luizencontroles blijven een positief resultaat hebben. Dankjewel!

december 2017

 

 • Klik op de foto van onze kerstboom en beluister ons lied van de kerstviering.

 •  Klik hier voor het Drefoblad van december.

  Klik hier om meer te weten te komen over onze adventswerking. 

  Op maandag18 december kozen de kinderen d.m.v. stemming het goede doel voor "De Ketnetkoekenbak".

  Het is "Straatverplegers" geworden. Hier kan u meer info lezen over wat zij juist verwezenlijken. http://www.straatverplegers.org De kinderen zijn al een hele week in de weer om allerlei lekkers te bereiden ten voordele van deze organisatie. Wij hopen u massaal te mogen verwelkomen op onze "Ketnet koekenbakverkoop" nu donderdag 21 december van 15.45 uur tot 16.30 uur.  Steun onze actie ! 

 • Op zaterdag 16 december kunnen de wijnen (besteld via de wijndegustatie) afgehaald worden tussen 10 en 14 uur. Er kan cash of via Bancontact betaald worden.
 • De Sint bracht een bezoek aan onze kinderen . Ze waren blij met zijn komst en de pakjes. Tot volgend jaar !
 • De proevenperiode van december start op donderdag 7 december en eindigt op vrijdag 15 december voor 4,5 en 6de leerjaar. Veel succes !
 • Op dinsdag 5 december bezoekt de Sint onze school. Hij komt aan in de dreef om 9 uur. In de voormiddag bezoekt de Sint de kleuterschool en in de namiddag de lagere school Ter Dreef. Ons mandje staat al klaar !
 • Op zondag 3 december start de advent. De periode van de advent is een christelijk gebeuren van stil worden en verwachten, van voorbereiden en leven naar het kerstfeest toe. Kerstmis is voor ons een herdenkings- en herinneringsmoment van de geboorte van Jezus. Wij starten de advent op school met als thema "Schatten van mensen" op maandag 4 december 2017.

november 2017

 • Tijdens de voorbije Herfstfeesten werden de prijzen getrokken van de huis-aan-huis-verkoop. Het winnende nummer van de hoofdprijs was 190. De eigenaar van dit nummer kreeg tot vrijdag 10 november de tijd om zijn/haar prijs op te halen. Er kwam niemand met dit nummer langs en dus gaat de hoofdprijs naar de eigenaars van het 1ste reservenummer. Dit nummer behoorde toe aan de familie Huysman. Matthijs en Tine kwamen de prijs afhalen bij meester Luc. Zij waren bijzonder blij met de cadeaubon geschonken door Pen en Pret. Proficiat! De eigenaar van het 2de reservegetal mocht een troostprijs in ontvangst nemen.

oktober 2017   

 • Op dinsdag 10 oktober werd de kindergemeenteraad van Merchtem geïnstalleerd. Voor onze school zijn Anne, Mattijs en Emma-Bénédicte de gemeenteraadsleden en Miel de schepen. Hij werd ook verkozen tot kinderburgemeester! Proficiat! We wensen hen veel succes ! Voor meer foto's ga je naar 'Kinderhoekje' op deze website. Merchtemse kindergemeenteraad

Team Ter Dreef in de kindergemeenteraad.

 • De stickeractie was een succes! Proficiat aan alle kinderen en ouders die de voorbije weken veilig en milieuvriendelijk naar school kwamen! Kreeg uw kind en lichtje, fluoband of een fietsbel? Hopelijk komen deze geschenkjes nog van pas onderweg naar school.
 • Tijdens de Herfstfeesten van 30 september en 1 oktober mochten we heel wat 'schatten' welkom heten: kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef. 1315 mensen genoten van onze lekkere vol-au-vent of onze gegeerde mosselen. We mochten ook heel wat mensen laten genieten van de pannenkoeken en ijs. Dankuwel aan alle bezoekers, oudercomité, personeel en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zaterdag om 17.30 uur werden door onschuldige kinderhanden de winnende nummers getrokken van de tombola van de huis-aan-huis verkoop. De hoofdprijs, een waardebon van 250 euro bij Pen en Pret, werd nog niet afgehaald. Het winnende nummer is 190. Als 1ste reservegetal hebben we nr 303 en als 2de reservegetal nr 871. We wachten af… 

  Zondag om 17 uur bij het afsluiten van de Herfstfeesten werden de winnaars getrokken van de kleur- en puzzelwedstrijd die de kinderen konden invullen tijdens de feesten. Voor de kleuterwedstrijd mogen we Niels uit de klas 2KA van juf Karen blij maken met zijn cadeautje. Bij de lagere schoolkinderen was Mil uit de klas van 1B van juf Lisa de gelukkige winnaar. Proficiat! Zij kregen een waardebon van 25 euro. 

​Hier volgen de winnende nummers van de huis-aan-huis verkoop.

010    258    330    444    576    697    772    811    819     947

Proficiat aan de winnaars! De prijzen kunnen tijdens de schooluren afgehaald worden met het winnende lotje tot en met 10 november 2017! 

Dankuwel voor de steun aan onze school!

september 2017                                                                                                                                       

 • Op 22 september, werd de leerlingenraad van dit schooljaar geïnstalleerd. 16 enthousiaste jongens en meisjes vergaderden deze middag samen met meester Luc en juf Karin. De jarige voorzitster, Aster werd onthaald met een verjaardagslied. Klik hier voor de foto van onze leerlingenraad.
 • Naar aanleiding van het optimaliseren van de overgang van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar deden we in mei 2017 een bevraging bij de ouders van deze klassen. 'Samen over de drempel'.            

U vindt hier de resultaten. Klik hier voor de activiteiten die we samen met de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar doen.

 • Vrijdag 8 september vond op Ter Dreef de jaarlijkse vriendschapsdag plaats. Groot en klein vierden in thema: " op zoek naar schatten"? Gelukkig kregen ze hierbij hulp van enkele leuke piraten. In groepjes gingen onze vrienden samen aan de slag om Drefo te kunnen bevrijden. Er vonden een heleboel toffe en gekke activiteiten plaats. Ieder kind genoot zichtbaar van deze leuke vriendschapsdag! En wat een geluk… op het einde van de dag konden alle kinderen Drefo bevrijden. Net op tijd, want hij moest dringend naar het toilet!  Klik hier voor de foto's. Het drankje en stukje cake na afloop werden door de kinderen en (groot)- ouders gesmaakt.                                    

          

 • We nodigen de ouders en grootouders die hun kinderen op school komen afhalen uit op vrijdag 8 september om 14.45 uur (tot 16 uur). Zo kunnen ze nog even meegenieten van onze vriendschapsdag en andere ouders ontmoeten. Klik hier voor de affiche.​​
 • Op maandag 4 september kwamen de dames van het kriebelteam in actie. Ze gingen op zoek naar vervelende kriebelbeestjes in het haar van de kinderen. Slechts 1 leerling heeft luizen en 1 kind had dode neten van een besmetting enkele weken terug. Deze ouders werden op de hoogte gebracht. Dankjewel aan de ouders die op regelmatige tijdstippen de haren zelf controleren en indien nodig stappen zetten. De meeste ouders brengen ons dan ook op de hoogte zodat we de uitbreiding tot een minimum kunnen beperken door andere ouders op de hoogte te brengen. Deze luizencontroles blijven een positief resultaat hebben. Dankjewel! 

 juli 2017

 • En nu… vakantie!!! Graag willen wij u allen een deugddoende en hartverwarmende zomervakantie wensen met veel vreugdevolle momenten en zonnige dagen. We zien elkaar terug op de onthaalavond van donderdag 31 augustus tussen 18 en 20 uur in de nieuwe klas van je kind(eren). Je kan er kennismaken met de juf of meester. De lijst van klastitularissen vindt u bij schoolinfo op de website. Turnkledij is te koop in de eetzaal van de school. Het t-shirt kost 12 euro; broekje 13 of 15 euro naargelang de maat.Houd ook  woensdagavond 6 september vrij voor de klassikale ouderavond: om 19 uur voor het 3de, 4de en 6de lj. en om 20 uur voor het 1ste, 2de en 5de lj.

 juni 2017

 • Kalender van vakantiedagen schooljaar 2017-2018.
 • Op vrijdag 30 juni sloten we het schooljaar af met een verzorgde eucharistieviering in de kerk met als thema " een koffer vol dromen". Drefo had ook zijn koffer gebracht en was nog net op tijd om zijn "Harley Trapson" door pater Karel te laten zegenen. Niet alleen zijn fietsje was nat van het water uit de doopvont maar ook Drefo zelf. Met zijn allen zongen we voor pater Karel "vrolijke vrienden" in een aangepaste versie. Een mooi ontroerend moment voor iedereen.

​Oorkonde voor pater Karel. (klik)

 • Op donderdag 29 juni hebben de zesdeklassers afscheid genomen van de school. Meester Luc opende de avond met een woordje gericht aan de zesdeklassers en hun aanwezige familie. De zesdeklassers keken daarna even verder in de tijd. Hoe zou hun leven er uit zien binnen 60,70 of zelfs 80 jaar ? Welk beroep hebben ze uitgeoefend, waren ze getrouwd geweest of  zelfs al in het rusthuis? Of erger nog, al overleden. De aanwezigen waren vol lof over hun voorstelling en lachten smakelijk met hun grappige en goedgevonden teksten. Daarna zongen de zesdeklassers een prachtig lied, begeleid op de gitaar door meester Toon. De tekst kan u hier lezen: lied eindejaar 2017 . De zesdeklassers, geholpen door juf Ann en meester Toon, maakten er een onvergetelijke avond van. Het ga jullie goed, zesdeklassers !
 • Uitslag sportkampioenschap van donderdag 29 juni.

​Zesdeklassers  –   Leerkrachten

Trefbal               1            –                2

Voetbal               8            –                8    Strafschoppen (3-4)

Het was leuk en sportief!

De bekers staan in de inkom van de school.

 • DREFOBLAD JUNI 2017 met informatie laatste schooldagen, begin schooljaar.
 • Op maandag 19 juni sloten we de leerlingenraad voor dit schooljaar af. U kan het verslag en een impressie van de laatste leerlingenraad vinden onder het kinderhoekje op deze site.
 • Op woensdag 14 juni starten de proeven voor de leerlingen van het 3de, 4de ,5de en 6de leerjaar. Zorg dat uw kind in een rustige omgeving kan studeren, voldoende rustpauzes inlast en vooral tijdig naar bed gaat zodat het de volgende dag fris en monter aan de proeven kan werken. De kinderen ontvingen reeds alle materiaal om te beginnen studeren. Veel succes, ook aan de ouders. 

mei 2017

 • Alle schoolreizen zijn heel vlot verlopen zonder incidenten. Ook de weergoden waren ons goedgezind ! Een editie om niet vlug te vergeten.
 • Koning Kronos kan ondertussen weer lachen. De toneelvoorstelling gespeeld door leerkrachten en ouders werd opgevoerd tijdens de Dreeffeesten en kreeg een 700-tal toeschouwers, gespreid over 3 dagen, over de vloer. Zowel de ouders als de kinderen genoten van de leuke en grappige voorstelling. Bieke en Boke kregen, dankzij de schub van de draak, de koning weer aan het lachen. Tijdens de pauze en na de voorstelling zorgden het oudercomité en leerkrachten voor een hapje en een drankje. Hartelijk bedankt aan alle helpende handen en niet te vergeten de acteurs en regisseurs van het toneel. Hier kan u de foto's bekijken.
 • Op maandag 29 mei 2017 gaan alle klassen op schoolreis : het 1ste en 2de leerjaar naar clown Kea, 3de en 4de leerjaar naar De Beekse Bergen en het 5de en 6 de leerjaar naar Rijmenam.  U kreeg hierover een brief met de nodige info.
 • Op dinsdag 2 mei ging de nieuwe schoolraad van start. Meer hierover vindt u onder "schoolinfo – schoolraad".
 • Van maandag 8 mei tot vrijdag 12 mei 2017 doet de school mee aan Sam, de verkeerslang. Iedere dag kunnen de kinderen bolletjes verdienen indien ze met de fiets, helm en hesje, te voet met hesje, met het openbaar vervoer naar school komen. Op het einde van de week zou de slang volgekleefd moeten zijn om het doel te bereiken en een verrassing te krijgen in de vorm van extra speeltijd,..Zet je beste beentje voor. 
 • Meimaand is Mariamaand. Een overzicht : Op maandag 22 mei  om 14.30 u.nemen de kinderen van het 3de, 4de en 5de deel aan de bidprocessie aan het Woon-zorgcentrum Ter Stelten met een liedje, een dansje of hulp aan de rolstoelgebruikers. Dinsdag 23 mei  gaan het 1ste, 2de en 6de naar de bloemenhulde voor Onze-Lieve-Vrouw ter Noodt in de kerk. Breng jij ook een bloempje mee?

 april 2017

 • Dinsdag 18 april kwam het kriebelteam voor de 3de keer dit schooljaar langs. Er waren geen levende kriebeldiertjes te vinden, wel bij een 3-tal leerlingen dode neten van een eerdere besmetting. Dank aan de ouders om de hoofden van hun kinderen regelmatig na te kijken.
 • Op dinsdag 18 april beginnen we, na de verkwikkende paasvakantie, aan de laatste trimester van het schooljaar 2016-2017. Samen op  weg en nog heel wat te beleven. 

 

  maart 2017

 • Op vrijdag 30 maart stapten onze kinderen naar jaarlijkse gewoonte de vastenvoettocht ten voordele van het goede doel. Dit jaar stapten ze voor Haïti, project veraf en Make A Wish, project dichtbij. We zijn fier om jullie het resultaat kenbaar te maken. Onze kinderen haalden 5717,79 euro bijeen. Hiervan gaat 2858,90 euro naar het project Haïti en 2858,90 euro naar het project Make A Wish. 
 • Elk schooljaar proberen we met de kangoeroeklas proefjes te doen. Dit was gepland op 6 december, maar is toen door omstandigheden niet kunnen doorgaan. Deze activiteit werd dan verplaatst naar 30 maart. Er staan enkele foto's bij schoolinfo – zorg – kangoeroeklas. 
 • De wereldmarkt als afsluiter van ons project 'De wereld op je bord!" was een succes en dit mede dankzij de vele mensen die een hapje bereiden in de voormiddag met de kinderen. Hartelijk bedankt daarvoor. Ook bedankt aan de talrijk opgekomen bezoekers van de prachtige tentoonstelling. De kinderen hebben genoten.
 • Op vrijdag 17 maart komt de schoolfotograaf. Trek je mooiste snoetje.
 • De vormingsavond over rouwen door Manu Keirse op donderdag 9 maart, georganiseerd door het oudercomité, was een succes. Bedankt voor uw aanwezigheid.
 • De Vasten is begonnen op Aswoensdag 1 maart. We zijn samen met de kinderen op weg naar Pasen met de pijlers : stilte, soberheid, solidariteit en spiritualiteit. 40 dagen van bezinning.

​            februari 2017

 • Was je aanwezig op onze oud-leerlingenquiz dan kan je hier nog even mijmeren bij de foto's. Bedankt voor de talrijke opkomst en tot 2019 voor onze volgende editie !
 • Foto's van de dikke truien dag vind je weldra hier.
 • De lachdag van Toeka was geweldig. Hier kan je kijken naar het inleidende filmpje. Weldra vind je  hier ook foto's van de 'lachende kakskes'.
 • Op donderdag 16 februari beleven we samen met Toeka de "lach"dag. Benieuwd? Nog even geduld.
 • Leg alvast je dikke truien maar klaar want op vrijdag 17 februari 2017 doen we mee aan dikke truiendag. Onze dikke trui aan, een gekke muts of zelfgemaakt hoofddeksel en/of sjaal de centrale verwarming enkele graadjes lager…goed voor het milieu.
 • De voordracht van de gedichten door de prijswinnaars, vergezeld van schitterende muziek, was weer top. Meester Luc stelde de kinderen voor en is onze vaste presentator en organisator van deze activiteit.  Wij hebben er van genoten. Geniet mee van de foto's en lees de gedichten op onze poëziepagina in de kinderhoek. 

  januari 2017

 • Het Drefoblad van januari – februari kan u hier lezen.
 • Op maandag 10 januari kwamen de dames van het kriebelteam in actie. Ze gingen op zoek naar vervelende kriebelbeestjes in het haar van de kinderen. De vangst was nihil, slechts 1 kind had oude neten. Dankjewel aan de ouders die op regelmatige tijdstippen de haren zelf controleren en indien nodig stappen zetten. De meeste ouders brengen ons dan ook op de hoogte zodat we de uitbreiding tot een minimum kunnen beperken door andere ouders op de hoogte te brengen. Deze luizencontroles blijven een positief resultaat hebben. Dankjewel!

december 2016

 • Op vrijdag 23 december vieren we Kerstmis met een viering op school. De lessen eindigen die dag om 15 uur zoals gewoonlijk.
 • we dragen koffers vol vriendschap

  we dragen koffers vol vreugde

  we dragen koffers vol vrede

  we dragen koffers, koffers

  koffers vol met goeds! (2X)

 • De kinderen van Ter Dreef brengen de kerstgedachte in praktijk.

In Ter Dreef vierden de kinderen de advent in teken van blij verwachten, vrede, gastvrijheid en hoop. Op maandag 12 december vertelden we het verhaal van de engelenboom. Hierin werd aan de kinderen gevraagd eigen speelgoed te delen met de kinderen van NASCI in Schaarbeek. NASCI reikt hulpbehoevende zwangere vrouwen, moeders en hun kinderen die het bijzonder moeilijk hebben een helpende hand. Meer info hierover vindt u op www.nascivzw.be. De kinderen brachten een heleboel pakjes mee, toveren zo een glimlach op de gezichten van de kinderen en geven hen hoop in moeilijke tijden. Vrolijk Kerstmis aan iedereen.

nasci

​Hier vind je het verhaal "Onder de Engeltjesboom"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • De proevenperiode van december startte op donderdag 8 december en eindigt op vrijdag 16 december voor 4,5 en 6de leerjaar. Veel succes !
 • Op 6 december kwam de sint naar Ter Dreef voor alle kinderen. Met een golfkarretje kwamen de sint en de pieten aan. De lieve man bracht in de voormiddag een bezoekje aan de kleuters en in de namiddag bij ons in de lagere school. De kinderen verwelkomden de sint met een show 'So you think you can team!" Bedankt voor uw komst en de vele geschenken, lieve sint en pieten en tot volgend jaar. Geniet hier mee van de foto's.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het drefoblad van december kan u hier lezen.

november 2016

 • De SVS activiteit "Alles met de bal" op vrijdag 25 november door de derde- en vierdeklassers was een succes ! De kinderen beleefden een voormiddag vol sport en spel. Bekijk hier alle foto's. DSC_0100[1]
 • De foto's van het grootoudersfeest, aangeboden door de Dreefse kinderen, leerkrachten en medewerkers kan u hier bekijken. De filmpjes vindt u hier.grootouders 12

oktober 2016

 • Naar aanleiding van het optimaliseren van de overgang van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar deden we in mei 2016 een bevraging bij de ouders van deze klassen. 'Samen over de drempel'.              U vindt hier de resultaten.
 • Woensdag 5 oktober 2016 : Saved by the bell !!

          Nieuwsgierig naar meer info? Klik hier

 • Gedurende het ganse schooljaar doet onze school mee aan "woensdag Samdag" De boodschap is simpel: iedere woensdag gaan zoveel mogelijk kinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school. Met dit nieuwe initiatief van Mobiel 21 vzw kunnen alle Vlaamse kleuter- en lagere scholen gedurende een heel schooljaar werken rond veilige en milieuvriendelijke verplaatsingen. De kinderen kunnen iedere woensdag een sticker verdienen en zo een gezamenlijke klasverrassing winnen.

  Kunnen we ook op jullie rekenen?

  Afbeeldingsresultaat voor sam de verkeersslang 2017

 
 • Tijdens de herfstfeesten van 1 en 2 oktober mochten we heel wat kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef verwelkomen. 1393 mensen genoten van mosselen of vol-au-vent. Dankuwel  aan alle bezoekers en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen. Zaterdag om 17.30 uur werden door onschuldige kinderhandjes de winnende nummers geloot van de tombola van de huis-aan-huis verkoop. De hoofdprijs, een Asus notebook t.w.v. 379 euro werd geschonken door Computrade Merchtem  en werd gewonnen door het nummer 803  – reservegetal 1: 661  – reservegetal 2: 833  De hoofdprijs werd gewonnen door Jelte en Lotte Spooren uit 4B en 6B.                                                                                                                                                                         

jelte

 

 • ​Andere prijzen:

           270     680

           878     728

           226     533

           020     333

           012     431

           102     919

Zondag om 17 uur werden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt. Siska Jacobs uit het 2KA won de kleurwedstrijd en Lars Legroux uit het vijfde leerjaar A won de wedstrijd van de woordzoeker. Beiden ontvingen een waardebon van Pen & Pret van 25€.

Proficiat !

september 2016

 • Op dinsdag 27 september werd de kindergemeenteraad van Merchtem geïnstalleerd. Voor onze school zijn Gerben, Melinda en Raniya de gemeenteraadsleden en Hannelore de schepen. We wensen hen veel succes! Klik hier voor meer foto's.

foto gemeente

 •  De leerlingenraad van dit schooljaar kwam vorige maandag voor de eerste keer samen. Ga naar 'kinderhoekje' op deze website en zo kan je ons ook wat volgen.

groepsfoto

 • Naar aanleiding van de maand van de sportclub mochten onze leerlingen op woensdag 14 september naar school komen in de outfit van hun sportclub.Meer dan de helft van de leerlingen deden dit.Een 20-tal sportclubs waren vertegenwoordigd. Tof !

DSC00686 (600 x 450)

 

 • Het 3de en 4de leerjaar verblijven van 7 tot 9 september in Oostduinkerke.Met 94 leerlingen en 8 begeleiders genieten zij van hun zeeklassen.Het zonnetje is van de partij.
 • Op maandag 5 september mochten wij de dames van het kriebelteam weer verwelkomen op onze school. Ze gingen op zoek naar kleine kriebelbeestjes in het haar van onze kinderen. We zijn trots te melden dat er geen neten, noch luizen werden gevonden. Er bleken wel kinderen luizen gehad te hebben in de grote vakantie, maar door de goede verzorging door de ouders, werden de beestjes buiten onze school gehouden. Tof!We zijn blij dat alle ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken. Dankjewel!
 • We zijn met 272 leerlingen, waarvan 49 in het eerste leerjaar, het schooljaar onder een stralend zonnetje goed gestart. Het jaarthema "Een koffer vol" werd door Drefo op de vriendschapsdag van 2 september op een ludieke wijze ingeleid.In de klas werden ritmespellen gespeeld en zelf muziekinstrumenten gemaakt. Het liedje "Klaar voor de start" werd aangeleerd.In de namiddag gaven leden van muziekvereniging Concordia een demonstratie met hun muziekinstrumenten in 3 groepen. We eindigden op de speelplaats met een gezamenlijk concert van alle leerlingen met hun instrument en het zesde leerjaar met hun "Muzikale muur". Geniet van de foto's op deze website!
 • Klaar voor de start !  Muziek    Tekst

 

juni 2016

 • DREFOBLAD JUNI met informatie laatste schooldagen, begin schooljaar en vakantiedagen 2016-2017.

 • We genoten van de laatste schooldagen: verrassingsact omdat K3 niet naar onze school kwam (BEBAT-wedstrijd), sportieve fietslus, sportkampioenschap gewonnen door de leerlingen (!), afscheid zesde leerjaar, eucharistieviering 'Kijk eens door een andere bril'. Geniet van de vele leuke beelden onder de rubriek " foto's". 
 • Proevenreeks van 13 tot 22 juni:succes aan alle leerlingen,ouders en leerkrachten.
 • Dreeffeesten op zaterdag 4 juni! Omwille van de weersomstandigheden wordt de locatie van sommige activiteiten gewijzigd. Alles gaat door in de lagere school. Welkom!                       affiche  programma

mei 2016

april 2016

 • Op maandag 11 april werden onze leerlingen voor de 3de keer dit schooljaar gecontroleerd op de aanwezigheid van luizen. Er werden geen luizen gevonden, wel bij een 3-tal kinderen dode neten (van een vroegere besmetting). We zijn blij dat alle ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken. Dankjewel!

 maart 2016

 • Op Goede Vrijdag stapten wij onze vastenvoettocht voor 2 goede doelen: 1 veraf nl. Ummah, een weeshuis in Syrië en 1 dichtbij nl. Villa Rozerood in De Panne. Door het slechte weer maakten wij een kortere tocht. De kinderen stonden tijdens de tocht even stil bij de betekenis van Goed Vrijdag. De vijfde- en zesdeklassers brachten een bezoek aan de kerk. We zamelden 4270,56 euro in wat 17,15 euro gemiddeld is per kind. Dit geld zal gelijk verdeeld worden over de 2 goede doelen. Proficiat!
 • Vastenvoettocht 2016. Voor meer informatie over de 2 projecten, KLIK HIER.
 • Dank aan de 35 vrijwillige (groot) ouders en sympathisanten die op vrijdag 18 maart deelnamen aan onze creatieve namiddag. Met deze activiteit sloten we de meer dan geslaagde projectweek "IN BEWEGING" af. Neem zeker een kijkje op de klasblogs en "foto's" op deze website.
 • Van 14 tot 18 maart gaat de jaarlijkse projectweek door. Dit jaar met als thema "IN BEWEGING" ! Drefo en zijn persoonlijke coach komen zeker langs!
 • Op maandag 7 maart mocht de lagere school de tryout van het schlagerfestival meemaken in de kleuterschool. Heel leuk optreden en wij zorgden mee voor de ambiance. Proficiat aan de kleuters, juffen en meester Johan!

februari 2016

 • Op 26 februari kwam de schoolfotograaf langs.Er werden mooie foto's gemaakt. Wegens ziekte van een fotograaf worden de klasfoto's gefotografeerd op 3 juni en nadien te koop aangeboden.

januari 2016

8B628255-2CC4-470D-9D83-1721BD32EF3C4357F007-2EAC-4816-AAFF-68C022A1A859 (800 x 600) EAA28571-6E56-4CC0-AA1C-0703120D238B1A697021-34D9-4422-92CA-B2E36E0BAFEA (800 x 600)

december 2015

 

 • Aan iedereen…Zalig kerstfeest,prettig eindejaar,gelukkig nieuwjaar

kerstkaartje 2015 (800 x 400)

 • Kerstviering in Ter Dreef: "kijk eens door een andere bril" 
 • gezongen lied
 • liedjestekst
 • gebed
 • Lied 'Midden in de winternacht'
 • Kom jij per fiets of te voet naar school? Draag dan steeds je helm en/of je hesje! Van 7 tot 18 december kan je elke dag een sticker verdienen. Is je kaartje vol, dan krijg je een beloning!

  FLITSXsamenXgoedXopXwegXlogoX2

 • Bestelde wijnen (wijndegustatie) kunnen afgehaald worden op zaterdag 12 december tussen 10 en 14 uur. Bestellingen vanaf 400 euro worden thuisgeleverd na telefonische afspraak.
 • Drefoblad december 2015
 • De Sint kwam met een tractor Porsche van 1959 aan op onze school. Meer foto's zijn te bekijken op deze site.

tractor

Brief van Sinterklaas (klik hier)

Lied 'Langzame Piet, vlugge Piet' (klik hier)

oktober 2015

 • Op 12 oktober 2015 werd de kindergemeenteraad van de gemeente Merchtem opnieuw geïnstalleerd. Voor dit schooljaar zetelen voor onze school volgende raadsleden: Nienke uit 5A en Raniya uit 5B. Daarnaast hebben we ook onze kinderschepen Glenn uit 6A en reserveschepen Michiel uit 6B. We wensen hen veel succes. Klik hier voor meer foto's.

DSC01569

 • Tijdens de herfstfeesten van 3 en 4 oktober mochten we heel wat kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef verwelkomen. 1323 mensen genoten van mosselen of vol-au-vent.Dankuwel  aan alle bezoekers en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen.Zaterdag om 17.30 uur werden door onschuldige kinderhandjes de winnende nummers geloot van de tombola van de huis-aan-huisverkoop.De hoofdprijs, een fototoestel Nikon Coolpix S800c t.w.v. 349€ geschonken door Media Center Merchtem  werd gewonnen door het nummer 192 met als reservegetal1: 601, reservegetal2: 196

​Andere prijzen:

876     030

758     674

555     533

373     886

177     486

262     954

Zondag om 17 uur werden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt. Billie Colsoul uit het 2KA won de kleurwedstrijd en Nienke Van Campenhout uit het vijfde leerjaar A won de wedstrijd van de woordzoeker. Beiden ontvingen een waardebon van Pen & Pret van 25€.

Proficiat !

20150917141703409_0001

 

 

september 2015

kijk_eens_door_een_andere_bril

 • Op dinsdag 29 september hebben we met zijn allen deelgenomen aan de scholenveldloop. Voor een kort verslag klik hier.
 • Donderdag 24 september werd de nieuwe leerlingenraad geïnstalleerd. Voor de verslagen en foto's kijk je onder kinderhoekje.
 • Op maandag 7 september mochten wij de dames van het kriebelteam weer verwelkomen op onze school. Ze gingen op zoek naar kleine kriebelbeestjes in het haar van onze kinderen. De vangst was mager: slechts 1 kind met luizen en 2 kinderen met neten. We zijn blij dat alle ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken. Dankjewel!
 • We zijn met 248 leerlingen, waarvan 53 in het eerste leerjaar, het schooljaar goed gestart. Het jaarthema "kijk eens door een andere bril !" werd door Drefo op de vriendschapsdag van 4 september ingeleid. Met allerlei spelletjes leerden de kinderen door verschillende brillen kijken. Het was een leuke dag!

 

juni 2015

 • Wist u dat meester Luc, onze directeur, reeds 25 jaar directeur is. Tijdens de eucharistieviering "een hartelijke vakantie" werd hij verrast met een liedje door alle leerlingen en leerkrachten gezongen. Meester Toon begeleidde met zijn gitaar. Dankuwel. Filmpje van een mama.
 • De 7de fietslus van maandag 29 juni werd weer een succes.Voor een collage van een ouder die meereed als begeleider (klik hier).
 • Uitslag sportkampioenschap

​             Zesdeklassers  –  leerkrachten

            Trefbal     0 –  3

            Voetbal     7 –  8

            Het was warm maar sportief !

 

           Voor een dankwoord van het oudercomité klik hier. 

 

feest_0001

 • Ook onze school viel in de prijzen bij Sportival, een organisatie van de gemeente Merchtem. Clara Dela Croix van het 5de leerjaar viel samen met de 5de klas van de Plataan in de prijzen. Ze kan net als hen voor 100 euro sportartikelen kopen voor de school. Proficiat, Clara!
 • Clara Sportival

mei 2015

april 2015

 • Samen sterk voor digitale borden in Ter Dreef! Op zaterdag 24 april werd er door een 30-tal mannen en vrouwen (leden oudercomité, ouders en leerkrachten) hard gewerkt aan de bekabeling van het nieuwe netwerk en elektriciteit.Een dikke dankjewel. Op zaterdag 20 juni breken we de bestaande borden af.Graag doen we dan terug een beroep op vrijwilligers.Voor de brief van Wim Van Den Bossche, coördinator van de werken…. klik hier.

 

 • Nieuws van het kriebelteam: Vandaag, 20 april zochten we naar mogelijke besmettingen van luizen. Er werden luizen en neten gevonden bij slechts1 kind. De ouders werden op de hoogte gebracht om een behandeling te starten. We zijn blij dat de meeste ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken.
 • Opbrengst vastenvoettocht = 3723,98€. Dit is gemiddeld 15,51€ per kind.Knap !

 

 • Op vrijdag 3 april, Goede Vrijdag, stappen we onze jaarlijkse vastenvoettocht. We denken aan de kinderen en mensen in nood.We verwijlen of bidden ook even bij een kapelletje, kruisbeeld of brengen een bezoekje aan de kerk.

  Onze 2 projecten die we steunen.

maart 2015

 • Creatieve namiddag!

  Dat er op vrijdag 20 maart 2015 iets bijzonders ging gebeuren, wist iedereen. Maar in de lagere school Ter Dreef was het een extra bijzondere dag. Niet alleen de zonsverduistering in de voormiddag werd gesmaakt maar ook de creatieve namiddag.

  Ouders, grootouders,… werden uitgenodigd om de kinderen een voorsmaakje te geven van de naderende lente. Ze deden dit door samen met de kinderen te knutselen, te sporten, te koken, relaxatie te geven, enz.

  Het was weer hartverwarmend om te zien hoeveel ouders, grootouders,… zich hadden vrijgemaakt om samen met de kinderen de namiddag creatief in te vullen. Groot en klein heeft genoten ! Dankuwel.

 • Project Rood

  In de week van 2 tot 9 maart vond in onze lagere school Ter Dreef het project  “Rood” plaats. De week werd ingeleid door Drefo, de mascotte van de school. Daarna ging ieder leerjaar aan de slag. Op het programma: koken met rode ingrediënten, rode knutselwerkjes, vulkanen, museum opstellen, modeshow, de brandweer, Rode Kruis, EHBO, op de rode loper lopen, als journalist in het Ginder-Ale gebouw, …

  Met rode kaakjes van plezier en rode oren door de vele weetjes vloog de week voorbij. Dankuwel aan iedereen!

  Wil je meer info over de activiteiten, ga dan zeker naar de klasblogs kijken.

 • Uitslag oud-leerlingenquiz

februari 2015

januari 2015

 • Nieuws van het kriebelteam:

Vandaag, 5 januari, was ons kriebelteam opnieuw paraat. We zochten en zochten; uiteindelijk vonden we maar bij 1 kind neten (= eitjes van luizen). De ouders werden op de hoogte gebracht om een behandeling te starten.

We zijn blij dat de meeste ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken.

 

 

december 2014

 • Meester Luc wenst alle leerlingen, leerkrachten en personeelsleden een welverdiende kerstvakantie.Dank voor het vele geleverde werk in het eerste trimester.Maak zalige kerstdagen en fijne feesten samen met de familie!
 • Gezocht: tweedehands computers (min. pentium4)
 • Tijdens het sinterklaasfeest konden we genieten van de première  van het vernieuwde schoollied.Lied en dans werden gebracht door Julie,Inès,Robin,Lauren,Raven,Clara,Nell en Anouk o.l.v. meester Toon.Tevens een dikke dankjewel voor Jeroen Swinnen, papa van Dauw en Raven, voor de professionele opname.Het lied kan je hier beluisteren.
 • tekst "sjok sjok liep het ezeltje"
 • "sjok sjok liep het ezeltje" filmpje
 • Lied 'Vlammetje' 
 •  tekst 'Vlammetje'
 • Drefoblad december 2014

 

november 2014

 • Sintlied (klik)
 • Nog herfstfeesten:

Tot 7 november mochten de winnaars van de tombola van de huis-aan-huisverkoop zich bekendmaken en hun prijs in ontvangst nemen.Wat de hoofdprijs betreft, is het nummer 982 niet komen opdagen. Meester Luc gaf dan de hoofdprijs aan Gwen Pollyn die het 1ste reservegetal had en zeer blij was met de waardebon van 200 euro van Pret & Pen.Proficiat.

oktober 2014

 • Op 14 oktober 2014 werd de kindergemeenteraad van de gemeente Merchtem opnieuw geïnstalleerd. Voor dit schooljaar zetelen voor onze school volgende raadsleden: Julie uit 6B, Glenn uit 5A en Tibo uit 5B. Daarnaast hebben we ook onze kinderschepen Tibo uit 6A. We wensen hen veel succes. Klik hier voor meer foto's vanuit de raadzaal van het gemeentehuis.

DSC01157

 • Tijdens de herfstfeesten van 4 en 5 oktober mochten we heel wat kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten van Ter Dreef verwelkomen. 1301 mensen genoten van mosselen of kip.Dankuwel  aan alle bezoekers en vele vrijwilligers om deze feesten te doen slagen.Zaterdag om 18 uur werden door onschuldige kinderhandjes de winnende nummers geloot van de tombola van de huis-aan-huisverkoop.De hoofdprijs, een waardebon van Pen & Pret van 200€ werd gewonnen door het nummer 982 met als reservegetal1: 880, reservegetal2: 198

​Andere prijzen:

008     540

068     625

115     718

266     785

327     842

476     844

Zondag om 17 uur werden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt. Lio Colsoul uit het 1ste leerjaar B won de kleurwedstrijd en Emma Habex uit het zesde leerjaar B won de wedstrijd van de woordzoeker. Beiden ontvingen een waardebon van Pen & Pret van 25€.

Proficiat !

september 2014

 • Donderdag 25 september werd de nieuwe leerlingenraad geïnstalleerd. Voor de verslagen en foto's kijk je onder kinderhoekje.
 • leerlingenraad 25-09-14 9
 • Vandaag, 16 september, werd onder een stralende zon de scholencross gelopen. Voor het verslag klik hier.

 • Nieuws van het kriebelteam:

Op donderdag 4 september mochten we juf Annie opnieuw verwelkomen in Ter Dreef. Vanaf nu zal zij ook deel uitmaken van ons kriebelteam; zij is geslaagd voor de zoektest. Juf Bernadette, onze ambulante leerkracht, maakte ook voor het eerst deel uit van ons kriebelteam.

Samen met juf Annie, juf Bernadette, verpleegster Kristien, juf Marie-Jeanne en juf Karin gingen we op zoek naar luizen en neten. Onze vangst was heel pover: slechts één kind met levende neten.

We zijn blij dat alle ouders regelmatig hun kinderen controleren en ons op de hoogte brengen indien er toch een besmetting opduikt. Door dit zo vlug mogelijk te signaleren, kunnen we uitbreiding vlugger beperken.

nat-kam-methode in beeld:

CM-website

klasse voor leraren – natkamtest

filmpje klasse voor leraren

augustus 2014

 • Onthaalavond voor alle kinderen en ouders op vrijdag 29 aug tussen 18-20 uur. Welkom!
 • Inschrijvingen in augustus: Op vrijdag 22 aug, maandag 25 aug, dinsdag 26 aug, woensdag 27 aug, donderdag 28 aug telkens van 18 tot 20 uur en op zaterdag 23 aug van 10  tot 12 uur.

juni 2014

 • We sloten het schooljaar af met een verzorgde eucharistieviering met pater Karel in onze parochiekerk met als thema "Genieten…echte kunst!?". Wij dankten God en elkaar voor het fijne voorbije schooljaar en keken verlangend uit naar de verdiende zomervakantie. Ook juf Annie die met pensioen gaat werd op een passende wijze gevierd: tijdens de eucharistieviering (klik hier) en tijdens de afscheidsviering op woensdag (klik hier)
 • Liedjes voor de misviering :

  Kleuren

  Sorry zeggen

  Opwekking, zing een nieuw lied

 • Reeds enkele jaren kunnen wij rekenen op een 3-tal gepensioneerde leerkrachten die juf Karin helpen bij de luizencontroles van onze kinderen. We vinden het  fijn dat zij dit voor ons willen doen. Juf Magda geeft nu de fakkel door. We danken haar enorm voor haar jarenlange hulp.

 • Op dinsdag 17 juni sloten we de huiswerkbegeleiding van dit schooljaar af. We zijn blij dat een paar vrijwilligsters van Merchtem Multicultureel enkele leerlingen van onze school kwamen helpen op dinsdagavond. De kinderen schreven een klein woordje van dankbaarheid op een kaart en we hebben hen in de bloemetjes gezet. We danken hierbij nog eens welgemeend juf Marleen die dit 7 jaar deed voor kinderen van onze school. Tof!

 • Op dinsdagmiddag 24 juni sloten we de leerlingenraad van dit jaar af met een evaluatie en een kleine attentie. Bij de evaluatie werd beslist dat we dit zeker volgend jaar verder zetten en wellicht blijven het middagvergaderingen. Verslag klik hier
 • Drefoblad juni 2014
 • Kalender vakantiedagen schooljaar 2014-2014

mei 2014

 • De dreeffeesten op zaterdag 17 mei waren een geweldig succes: Prachtig kleuterspektakel, 60 enthousiaste verkopers op de kindermarkt, mooie en interessante tentoonstelling van het project Kunstwerk(t). Dit alles onder stralende zon en een gezellig terras verzorgd door het oudercomité.Veel dank aan iedereen!

 

 • Project Kunstwerk(t) van 12 tot 16 mei.Zie "klasblogs" en "foto's".

maart 2014

 • Drefo-blad (maart – april) Klik hier voor de digitale versie.

januari 2014

 • POEZIE IN TER DREEF

Op vrijdag 31 januari kregen de laureaten van de poëziewedstrijd van Ter Dreef "het podium". Alle leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar namen deel aan deze wedstrijd. Vrijwillige leerlingen en de klastitularis beoordeelden de gedichten gemaakt door de leerlingen van een klas lager. De winnende gedichten werden voorgedragen of voorgelezen voor alle leerlingen en leerkrachten van de school.

Geniet u ook van deze gedichten…

 • Onze vijfdeklassers op sportklas in Herentals (klik hier voor de foto's)
 • Drefo-blad (januari – februari) Klik hier voor de digitale versie.
 • 09-01-14: Vandaag is onze turnzaal 25 jaar in gebruik. Wij zijn fier zo'n mooie en degelijke accommodatie te hebben voor de bewegingslessen. Fijn voor leerlingen en leermeesters lichamelijke opvoeding. Wij zullen blij zijn als ook de fameuse lening eind 2015 zal afbetaald zijn!
 • Vandaag kwamen de dames van het kriebelteam langs om alle hoofdjes van onze kinderen te controleren. Er werden geen luizen en geen neten gevonden. Onze school is momenteel luizenvrij! Dank aan alle ouders die de haren van hun kinderen regelmatig nakijken en netjes verzorgen. Na de paasvakantie is er een nieuwe controle door het kriebelteam.

december 2013

Sinterklaasje goedheilig bonnebonne kapoentje (instrumentaal)

 

november 2013

 • Grootoudersfeest: Leerlingen en leerkrachten zijn er klaar voor. Het belooft de moeite waard te worden.De ingeschreven grootouders voor de voorstelling van 9 uur worden verwacht vanaf 8.40 uur. Voor de voorstelling van 13 uur gaan de deuren open vanaf 12.40 uur. Voldoende parking rechtover de sporthal in de Dendermondestraat. Welkom !!

 

oktober 2013

 • De herfstfeesten van 5 en 6 oktober kenden een groot succes. 1325(!) mensen genoten van mosselen of kip. Dankuwel voor deze grote opkomst.

Zaterdag om halfzes werden door onschuldige (kinder) handjes de winnende nummers geloot van de tombola van de huis-aan-huisverkoop.

 

 

De ouders van Thomas Van Cauter uit 2Kb bij juf Annelien wonnen de hoofdprijs. Op de foto ziet u papa Bram die de BOSCH stofzuiger zonder zak Prosilence66 geschonken door Electro Moerenhout, in ontvangst nam. Proficiat !

 

Zondagavond hielpen Dieuwke en Jone bij de trekking van de wedstrijden.

De winnaars:

Kleurwedstrijd: Tatjana Romano uit Merchtem.

quiz: Nona Vanden Driessche uit Elewijt.

 

Succes met jullie waardebon van 25€ bij de standaard.

  

september 2013

 • De scholencross was ook dit jaar een succes. Voor een kort verslag, klik hier.
 • Tijdens de vriendschapsdag 'Vrienden in cyberspace' van vrijdag 6 september werd onze NIEUWE WEBSITE gelanceerd. Deze zal verder groeien, ook met leuke dingetjes die onze leerlingen maken. Kijk gerust eens naar de klasblogs in volle opbouw!
 • Op maandag 2 september verwelkomden wij 235 leerlingen en vele ouders met "open armen en een warm hart". Een fijn en leerrijk schooljaar aan iedereen.
 • Op vrijdagavond 30 augustus konden alle leerlingen en hun ouders kennismaken met de nieuwe juf of meester en het gezellige klaslokaal.
 • Wijziging regeling afwezigheden (klik hier)

 

[streetview width=”100%” height=”250px” lat=”50.962295″ lng=”4.23123499999997″ heading=”-47.59228111362222″ pitch=”4.982326525946″ zoom=”0″][/streetview]
 

 

 

 

 

 

 

 

jelte