Sfeerbeelden

MOS

 

Alle info over MOS:

Onze acties :

* Dikketruiendag op vrijdag 17 februari 2017 met de ganse school.

Waarom doen we mee?

Als u een dikke trui of thermische onderkleding draagt, kunt u de thermostaat lager zetten. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Ook door lichten te doven bij het verlaten van een ruimte, toestellen uit te schakelen na gebruik, de verwarming correct af te stellen, … kunt u energie besparen en de CO2-uitstoot verminderen. Op de website van Dikketruiendag vindt u nuttige tips om het hele jaar door energie te besparen

Woensdag Samdag

samdag

Op 21 september 2016 ging voor 751 Vlaamse basisscholen het eerste schooljaar met Woensdag Samdag van start, de nieuwe campagne van Sam de Verkeersslang!

De boodschap is simpel: iedere woensdag gaan zoveel mogelijk kinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school. 

 HOE WERKT HET?

De school ontving hippe Sampaspoorten voor elk kind. Iedere woensdag worden de leerlingen die op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school zijn gekomen, beloond met een leuke sticker in hun paspoort.

Is het paspoort vol? Dan kan de school voor een leuke beloning zorgen zoals extra speeltijd, een fietstocht etc.

Er zijn verschillende paspoorten met aangepast thema naargelang het seizoen.

PERIODE 1: De eerste Samperiode, van 21 september tot 26 oktober, is de korste van het jaar en telt 6 woensdagen. Leerlingen moeten deze periode 5 woensdagen op een veilige en duurzame manier naar school komen om het oranje Sampaspoort vol te krijgen.

PERIODE 2: Van 2 november tot 22 februari gaat het blauwe Sampaspoort in en telt de schoolperiode 14 woensdagen. Dit Sampaspoort telt slechts 10 velden.

PERIODE 3: Van maart tot juni tellen we 16 woensdagen tijdens de schoolperiode. Het groene Sampaspoort van dit seizoen telt maar 10 velden.

 

 

http://www.lne.be/doelgroepen/onderwijs/mos